Ол инклузив в шведски вариант

След XC90 и XC60 в гамата на Volvo се появява трети SUV автомобил – XC40. Моделът е с компактни размери (4,43 м дължина), голямо междуосие (2,70 м) и просторна 5-местна пътническа кабина. Елегантният външен вид, дизайнът, луксозната изработка и модерните технологии доближават XC40 до по-големите SUV-ове на Volvo. Той е първият, изграден върху новата платформа CMA (Compact Modular Architecture), разработена съвместно с концерна майка Geely.

Освен ефектна визия, колата предлага на бъдещите собственици престижни системи за безопасност, свързаност и забавление. Това ще бъде един от най-високо оборудваните компактни SUV-ове на световния пазар. На борда функционират системи за безопасност (City Safety), за помощ на водача (Pilot Assist), за предупреждение при напускане на платното (Run Off Road Protection), за напречен трафик (Cross Traffic Alert), както и 360-градусова камера. Пътническото отделение е красиво, луксозно и практично с много място за поставяне на вещи, включително гнездо за безжично зареждане на смартфон, сгъваема закачалка за малки пликове и покупки и подвижен кош за отпадъци в централната конзола.

При лансирането Volvo XC40 ще се предлага с дизелов мотор D4 и четирицилиндров бензинов T5 Drive-E. Предстои въвеждането на хибридни и електрически варианти, както и на други задвижващи системи. Това ще бъде първото Volvo с трицилиндров двигател.

Новата абонаментна услуга Care by Volvo за част от световните пазари позволява на клиентите да се оборудват с колата, без да се притесняват за плащането на задължителните застраховки, данъци и такси. В зависимост от възможностите на региона, този автомобилен ол инклузив ще съдържа и редица дигитални услуги като зареждане или почистване, както и доставка на онлайн поръчка в самото превозно средство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили