Печени мръвки върти колата на Джейми Оливър

Да препича филии в тостер до скоростния лост, да готви спагети върху двигателя и да върти грил на радиаторната решетката – за Джейми Оливър няма невъзможни неща в готвенето. Кулинарната тв звезда се оборудва с уникален поръчков автомобил Land Rover Discovery, преработен от фирмения отдел Special Vehicle Operations в пътуваща кухня. Така виртуозният готвач по всяко време може да забърка някоя вкусотия на паркинга или в гората.

Всеки негов колега може да мечтае за такава кола. Между предните седалки е монтиран малък хладилник. До скоростния лост е инсталиран тостер, а под радиото – рафтче за бурканчета с мармалад. На страничните задни прозорци в специални мрежи съхнат подправки, които после се прибират в 11 кутийки под голямото задно стъкло. Под предния капак до двигателя има гнездо с електрическа тенджера за супи, яхнии и спагети, а от багажника излиза голям и удобен сгъваем плот с два котлона и мивка. „Това е най-необикновената и вълнуваща кухня, която съм имал“, радва се Джейми. В автомобила си той разполага още с машина за сладолед и грил с автоматично въртене, който се монтира в специален механизъм пред радиаторната решетка. Шишът е с дължина 1,6 м и може да „поеме“ за печене като на чеверме на няколко пилета наведнъж, пуйка или малко прасенце.

И още няколко изненади. Хаванчето са счукване на подправки е изработено във формата на цилиндър с бутало. Във вратата на багажника е инсталиран диспенсер с резервоарчета за зехтин и балсамов оцет, които Джейми непрекъснато употребява при готвене. Да не забравим и 40-инчовия телевизор за кулинарните канали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили