Путин пристигна на посещение във Франция

Руският президент Владимир Путин пристигна в лятната резиденция на френския президент Еманюел Макрон - Форт Брегансон, предава TACC.

Путин бе посрещнат от Макрон и съпругата му Бриджит в двора на резиденцията. Руският държавен глава първо се обърна към съпругата на френския лидер, подарявайки й букет цветя в пастелно розови цветове, а след това се ръкува с Еманюел Макрон.

По-рано френските медии съобщиха, че първата дама на Франция е получила контузия на ръката по време на ваканцията, която президентската двойка прекарва във Форт Брегансон. В събота тя се появи на събитие, отбелязващо 75-годишнината от освобождението на града с превръзка на ръката. На срещата с руския президент в понеделник тя излезе на среща без превръзка.

Както уточни по-рано Юри Ушаков, помощник на президента на Руската федерация по международни въпроси, всички планирани преговори в различни формати ще се проведат в крепостта. Според него френската страна предлага да започне дейностите по предстоящото посещение с пресконференция. След това ще се проведат преговори между лидерите в състава на малки делегации.

По-специално Русия ще бъде представена от външния министър Сергей Лавров, помощника на президента Юрий Ушаков, прессекретаря на президента Дмитрий Песков и руския посланик във Франция Алексей Мешков.. След това ще се проведе вечеря, на която членовете на делегациите са поканени. Ушаков не изключи, че руският лидер, следвайки резултатите от преговорите, може отделно да общува с журналистите от Русия и да отговаря на техните въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа