Първа жертва на коронавируса в Европа

Китайски турист на 80 години, заразен с новия коронавирус и хоспитализиран в Париж в края на януари, е починал в петък вечерта. Това съобщи днес френският министър на здравеопазването г-жа Анес Бюзен, предаде БТА.

Това е първият смъртен случай извън Азия, първият в Европа, подчерта Бюзен на пресконференция.

Досега има регистрирани само три смъртни случая извън континентален Китай, предизвикани от новия коронавирус: във Филипините, в Хонконг и в Япония.

Шестима от 11-те души с потвърдена диагноза за заразяване с вируса във Франция продължават да бъдат хоспитализирани и тяхното здравословно състояние не буди тревога, а четирима са излекувани, допълни френската министърка на здравеопазването.

Досега Франция е регистрирала 11 случая на вируса от общо 63 851 в световен мащаб.

Ковид-19 е новата смъртна заплаха за човечеството. Симптомите му са са треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост. Усложненията са тежка пневмония, задушаване, сепсис и септичен шок. Ваксина няма, използва се кислородна терапия, поддържане на телесен баланс на течностите и антивирусни лекарства. Умират предимно възрастни - от 50 до 80-годишни и хронично болни при близо 60 000 заразени в Китай са излекувани десет процента от тях, а 2 % от заразените умират. Сред излекуваните е и 3-месечно момиченце, а носители на вируса са и новородени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа