Ребека Ромейн: Харесвам хубавия хепиенд

Супермоделът стана успешна актриса

Гласът на жертвите трябва да се чуе, а насилниците трябва да бъдат наказани и да си понесат последствията. Холивуд се нуждае от катарзис

Аз съм ужасна готвачка. Бившият ми мъж Джон имаше огромен талант в кухнята

Сагата за „Х-мен” ме изгради като изпълнителка, а ролята на Мистик винаги ще бъде част от мен. Много е важно да се подходи с внимание, когато пресъздаваш на екрана обичан от безброй хора образ

Разкошната Ребека Ромейн е един от малкото, но ярки примери за супермодел, който успешно преминава в голямото кино и успява да се наложи като уважавана актриса. Тя покорява въображението на милионите комиксови фенове в ролята на синята сексуално наелектризираща мутантка Мистик в първите суперхитови екранизации по “Х-мен” на “Марвел”. После направи невероятно възбуждаща роля в заредения с еротизъм neo noir трилър на майстора Браян Ди Палма “Фатална жена”. Ромейн продължи с качествените изяви в “Наказателя” и се доказа в телевизията с роля в “Грозната Бети” и “The Librarians”. Та изигра себе си и в поредицата “Skin Wars”. През 2019-а предстои да я видим в няколко интригуващи проекта, сред които и “Satanic Panic”.

- Ребека, Вие идвате от модата в света на киното. Трябваше ли да се справяте със стереотипи и предразсъдъци за бившите супермодели, които стават актриси?

- Научих се да отказвам онези толкова скучни роли на типични красиви момичета, на трофейни съпруги, супермодели, секси гаджета. Да играя подобни перфектни образи не ме привлича изобщо. Толкова е скучно.

- Какво мислите за скандалите, които пронизаха Холивуд в последните години?

-Надявам се, че всичко ще е за добро. Гласът на жертвите трябва да се чуе, а насилниците трябва да бъдат наказани и да си понесат последствията. Холивуд се нуждае от катарзис. И от реформа. Това се отнася и за целия шоубизнес – музикалната индустрия, телевизиите, навсякъде, където овластени хора са се отнасяли безобразно със своите подчинени.

- Романтичен човек ли сте по природа?

- Никога не съм била от онези момичета, които прекарват години от младостта си в блянове за бляскавия си брачен ден. По-скоро си мечтаех и си представях как декорирам стаята на първото си бебе. Аз съм по-скоро прагматичен и изпълнителен човек, а чувството за дълг наследих от моите родители, които винаги са работели здраво без да се оплакват. Разбира се, една жена не може без малко романтика. В живота, в киното. Аз харесвам хубавия хепиенд.

- Какво мислите за голите сцени в киното? Вие самата участвате в няколко паметни сексуално наситени момента в трилъра на Браян Де Палма “Фатална жена”. Трудно ли се снимат подобни сцени?

- Гордея се с “Фатална жена” - един наистина качествен филм, създаден от майстор. За секс сцените съм раздвоена. Зависи от контекста. Не обичам голотата заради самата голота. Но ако в сцената е намесен хумор тогава нямам проблем.

- Как поддържате впечатляващата си физическа форма?

- Винаги съм спортувала и съм била активна. Като малка плувах много и се състезавах. И до днес държа на качествения фитнес режим. Спортът всъщност става още по-важен с напредването на възрастта и натрупването на годинките, но пък и времето е все по-малко, твърде много хора са заети с работа и семейство. Но ако има воля – има и начин. Важно е да се чувствате добре, докато го правите. Аз, например, много обичам да слушам музика докато се упражнявам или разхождам из природата. Не ми харесва да се слушам как дишам.

Що се отнася до диетата – колкото по-близо до природата, толкова по-добре. Ябълките са фантастична храна. Те помагат на организма и са полезна на толкова много нива. Фибрите в обелките са страшно полезни. Ябълките оказват благотворно влияние на храносмилателната система и благодарение на тези чудни плодове ние абсорбираме най-важното от нутриентите. Ябълките са страхотно нещо.

- Разкажете малко за света на супермоделите, от който бяхте част преди да преминете в киното?

- Странен, сюрреалистичен свят, изграден от суета. Нямаше как да се задържа твърде дълго в подобна среда. Трябва да кажа, че по принцип намирам поведението на много модели за твърде арогантно и лишено от хумор и самоирония. Те се взимат твърде, твърде насериозно. А всъщност са просто генетични аномалии, които правят пари като прекарват по няколко часа с грим и прическа. Истината е, че аз никога не съм искала да стана модел, просто така се случи. Понякога човек късно осъзнава как случайността и обстоятелствата изиграват невероятно важна роля за начина, по който се структурира животът му.

- Обичате ли да готвите?

- Аз съм просто ужасна готвачка. Бившият ми мъж Джон имаше огромен талант в кухнята. Аз никога не се занимавах с приготвянето на сложни и вкусни ястия. През цялото време на нашата връзка аз бях отговорна за не повече от две романтични вечери. И двете бяха катастрофални и Джон официално ме помоли никога повече да не стъпвам в кухнята.

- Колко важна е за Вас ролята на Мистик в “Х-мен”?

- Сагата за “Х-мен” ме изгради като изпълнителка, а ролята на Мистик винаги ще бъде част от мен. Много е важно да се подходи с внимание, когато пресъздаваш на екрана обичан от безброй хора образ. Милиони зрители са емоционално инвестирани в определен персонаж и очакват най-доброто. Нямаш право като артист да ги разочароваш – те са чакали години да видят своя любим герой или героиня на екрана.

- Вие имате репутацията на една от най-красивите жени в Холивуд и редовно попадате в списъците за най-секси актриси. Какво мислите за подобни класации и селекции?

- Няма как да ги приемам твърде насериозно и със сигурност не бих се ръководила твърде много от това. Но със сигурност при мен спортното минало се отрази на кариерата ми в модата и киното. В моята фигура акцентът пада върху раменете и главата и много често именно там се концентрира вниманието по време на светски събития. Развих горната част на тялото си с плуване в продължение на години. Но скоро започнах да забелязвам наличието на асиметрия. Гърбът ми беше толкова мускулест и развит, че когато започнах да се изявявам като модел повечето рколи не ми ставаха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта