Русия започва проверка на телевизията и интернет ресурсите на Би Би Си

Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор започва проверка на интернет ресурсите на Би Би Си и на телевизия "Би Би Си уърлд нюз", излъчваща за територията на федерацията, за да установи дали спазват законодателството на Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на сайта на Роскомнадзор. Проверката е свързана с решението на британския медиен регулатор Офком, според което руската телевизия Ар Ти е нарушила правилата за излъчване.

Вчера Офком заяви, че Ар Ти е нарушила правилата за безпристрастност в свои излъчени през март и април предавания, включително отразявайки отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Телевизия Ар Ти изрази "крайно разочарование" от заключенията на Офком. В момента нейни представители ги проучват и в най-скоро време ще вземат решение за бъдещите си действия, посочва руската агенция.

Според Офком телевизия Ар Ти може да бъде глобена в размер на 250 хил. британски лири, или 5 на сто от доходите, осигурявани чрез британския й телевизионен лиценз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия