Русия разкритикува израелски въздушен удар срещу Сирия, застрашил два пътнически полета

Русия разкритикува днес Израел заради нанесения удар близо до сирийската столица и каза, че той е застрашил два пътнически полета, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков обяви, че шест израелски изтребителя Ф-16 са извършили "провокативно" нападение в момент, когато два пътнически самолета са се готвели да кацнат в Дамаск и в Бейрут. По думите му това е създало пряка заплаха за самолетите.

Конашенков добави, че сирийската армия не е задействала пълния капацитет на системите си за противовъздушна отбрана, за да не свали погрешка пътническите самолети. Той каза още, че сирийските авиодиспечери са пренасочили пътуващия за Дамаск самолет към руската военна база "Хмеймим" в сирийската крайбрежна провинция Латакия.

По негова информация сирийските сили за противовъздушна отбрана са свалили 14 от 16-те бомби, хвърлени от израелските военни машини. Останалите две са ударили сирийски военен склад на 7 километра западно от Дамаск, при което са били ранени трима сирийски войници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия