Слагат камери за скорост на най-оживените булеварди в Пловдив

Община Пловдив възнамерява да сложи камери за скорост на най-невралгичните места по най-оживените булеварди в града под тепетата, които напоследък са превърнати в автомобилни писти от десетки джигити зад волана.

Точните места, където ще бъдат поставени въпросните камери, които ще засичат дали се спазва ограничението от 50 км/час на територията на града, ще бъдат определени от служителите на „Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР-Пловдив, но парите за закупуването и монтажа им ще бъдат осигурени от общинския бюджет за 2018 г.

Със сигурност подобни камери за скорост ще бъдат поставени по булевардите „Пещерско шосе”, „Кукленско шосе”, „България”, „Санкт Петербург”, както и на бул. „Васил Априлов”, след окончателното приключване на ремонтите по него и подмяната на паважната настилка с асфалт.

Освен камерите за скорост, на базата на които ще бъдат издавани и наказателни постановления, от градската управа под тепетата планират да монтират и камери за видеонаблюдение за нарушения на обществения ред по въпросните булеварди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България