Търновци се вдигат на протест срещу скъпите горива и с искане за оставка на Валери Симеонов

Протест срещу високите цени на горивата и с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, бе организирано в неделя във Велико Търново. Проявата на гражданско недоволство в старата столица е част от националната протестна вълна, която през целия ден се провежда в страната.

"Обединяваме двата протеста- на майки и граждани срещу Валери Симеонов, и нашият - срещу картелите и високите цени на горивата", коментира Пламен Копанов, който е един от организаторите на митингите.

Недоволвните се събират в 18 часа в района на парк "Руски гробища" на главен път София- Варна и се включват в автопоход.

"Очакваме всички, които подкрепят протеста, да пристигнат с автомобили, мотори, велосипеди, всеки с каквото може! Носете знамена и постери на колите! ", призоваваха в социалните мрежи организаторите.

Маршрутът на автоколоната е бул. "Никола Габровски" , бул. "Васил Левски" , бул. "Независимост" , ул. "Стефан Стамболов", ул. "Велчо Джамджията" , ул. "Иван Вазов", след което обикаля по площада на крепостта Царевец и тръгва обратно по ул. "Никола Пиколо" към Община Велико Търново.

"Няма да има затворени улици, полицията ще екскортира автоколаната", уточни още Копанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България