1 млрд. долара за парк „Междузвездни войни”

Дисни придоби правата от Джордж Лукас

Планетата Батуу е отдалечен преден пост на старата галактическа република

Американската компания „Уолт Дисни” придоби през октомври 2012 г. от създателя на научно-фантастичната сага „Междузвездни войни” Джордж Лукас правата за производство и разпространение на продуктите с марката срещу нескромната сума от 4 милиарда долара. С предстоящото идване на деветия филм от поредицата в края на 2019 г. от компанията лансират ново приключение.

„Мечтателите” на Дисни са пресъздали в два от парковете си в САЩ декора на непознатата досега планета Батуу - отдалечен преден пост на старата галактическа република, разположен на пресечна точка на маршрутите на контрабандистите, в светлината на възхода на свръхсветлинното пътуване.

Последен дом на тези, които се опитват да избегнат излишното внимание, планетата се е превърнала в проспериращ пристан за контрабандисти, съмнителни търговци и авантюристи, които пътуват между дестинациите в граничната зона и непознатото космическо пространство. Батуу също така се се смята за удобно убежище за онези, които се опитват дасе спасят от разпространяването на влиянието на Първия орден.

Макар и непозната като дестинация за почитателите на научно-фантастичната сага „Междузвездни войни”, планетата Батуу като среда и обитатели ще се стори много близка на феновете, заради декорите, които са свързани с множество от оригиналните персонажи от поредицата. Дестинацията е също така решаваща за бъднините на някои от централните герои в последния епизод от новата трилогия и е опорна точка за бъдещите им приключения, се казва в официалното съобщение от компанията „Уолт Дисни”.

Първоначалните реакции на феновете към въвеждането на нова „планета” като основа на парка бяха предимно негативни, припомнят наблюдатели. Единствената атракция, която според тях предизвиква познати емоции, е репликата на „Хилядолетния сокол”.

Коментари

Задължително поле