1 800 дози канабис иззе полицията в Търговище, спипвайки и производител-градинар

1 800 дози канабис иззеха полицаите от Търговище, спипвайки производител на наркотичната трева и двама младежи, които се предполага, че са дилъри от други мрежи.

Задържаният „градинар” Й.Й. (42г.), който и по занятие бил поддръжка на зелени площи, е действал в срока на условна присъда за отглеждане на забраненото растение. От дома му са конфискувани към 600 грама канабис, оборудване и специални холандски препарати за отглеждането му.  При тестовете тревата давала индикации, че е с отлично качество и високо наркотично съдържание, но това ще се установява от експертизи.

Мъжът е задържан в четвъртък към 19 часа на бул.”Митрополит Андрей”. В него били намерени около 50 грама тревиста маса, която вероятно е трябвало да бъде пласирана на клиенти. По-късно в дома му е открито и останалото голямо количество, което той си произвел в апартамента. Една от стаите била приспособена за оранжерия, в която имало професионално оборудване за отглеждане на качествената реколта.

През 2014 година Й.Й. е получил условна присъда от година и девет месеца с 3-годишен изпитателен срок за същото деяние.

Той се трудел към местна фирма по поддръжка на зелени площи и бил много добър в работата си. Пред шефовете си, които му дали шанс и го наели, се кълнял, че е приключил с канабиса и си бил взел урок от наказанието.

Ден преди  задържането на производителя са хванати и двама млади мъже, за които се предполага, че са пласьори на канабис. Това обаче трудно ще се докаже и вероятно младежите ще твърдят, че  тревата е за тяхна лична употреба. В сряда към 14 часа в кв.”Запад 3” бил хванат К.К. (19г.). В него била намерена тревиста маса, която реагирала при теста като канабис, а количеството било за около две дози. Към 20 часа  в същия район е задържан и М.К. (21г.). В него пък имало 49 грама.

Операцията по поразчистване на Търговище е реализирана от местното районно управление, откъдето смятат, че задържаният канабис е щял да влезе в училищата. По техни сметки количеството, което са спрели, е за 1 800 единични дози.

Коментари

Задължително поле