10-те най-откачени съвета за отслабване за всички времена

От заразяване с тения, през ядене на памук до спиране на секса

Човечеството познава стотици диети и често в опита си да постигнат мигновени резултати (без полагане на особени усилия) някои хора са готови да спазват и най-откачените съвети, с единствената цел да отслабнат.

Ето и кои са най-странните съвети за отслабване в човешката история:

#1 Избягвайте езерата

През 1727 година Томас Шорт направил проучване, доказващо, че най-едрите хора са тези, живеещи в близост до езеро. Въпреки че не открива научни доказателства за твърдението си, той е категоричен, че преместването далече от водоизточника ще помогне в битката с килограмите. Учудващо, много хора наистина се местят.

#2 Заразете се с тения

В началото на 20-ти век тенията се продава под формата на хапчета, които хората използвали, за да се вталят. Мотото било: "Яж каквото си искаш и отслабвай". Едва когато тениите достигнали размер от 25 метра и започнали да причиняват гърчове, минингит и деменция, американското правителство спряло хапчетата от производство.

#3 Яжте памук

Този тренд, станал много популярен в света на модата, призовава дамите да поглъщат топчета памук. Така стомахът им се пълни, без реално да се консумират каквито и да са калории. Недохранването и развиването на хранително разстройство са сред най-"безобидните" странични ефекти от тази диета.

#4 Отслабвайте със сапун

През 1930-та на пазара се появяват два сапуна (Fat-O-No и Fatoff), които обещават, че могат да разтопят мазнините по тялото. След упорито търкане, дамите установили, че това са най-обикновени сапуни за ръце и продуктите бързо били спрени от продажба (след натрупване на доста печалба).

#5 Пушете вместо да ядете

През същата 1930 година се появява и нова мода - заместване на храната с цигари. Някои доктори дори я предписвали на по-пълните си пациенти с довода, че твърде много храна може да ги убие, но твърде много цигари биха причинили само рак на белите дробове.

#6 Пийте по едно на всяко хранене

Мартини, водка и джин в неограничени количества в комбинация с телешка пържола. Този простичък съвет донесъл милиони долари на своя създател Робърт Камерън през 1960-та. Докторите обаче бързо отрекли диетата, заради риск от увреждане на черния дроб.

#7 Спете, спете и пак спете

Тъй като по време на сън човек не се храни, колкото повече и по-дълго спи, толкова по-малко и рядко ще яде. Идеята била на Елвис Пресли, който насърчавал хората да спят повече, ако искат да отслабнат.

#8 Пийте оцет постоянно

Въпреки че Лорд Байрон е страдал от анорексия и булимия, това не го спряло да популяризира тази диета през 1820. Тя се състои в пиене на много оцет през целия ден, една чаша чай и едно сурово яйце. Странични ефекти? Повръщане и диария.

#9 Заменете розовите със сини очила

Идеята на тази "диета" е да се носят сини очила целодневно, тъй като синият цвят подтиска апетита. Така съответно човек огладнява по-рядко и отслабва по-бързо.

#10 Спрете секса

През 1830-та Силвестър Греъм твърди, че хората пълнеят, защото ядат месо и правят много секс. Според него пълното въздържание и приемът само на зеленчуци води до бързо отслабване. Това е и единственият съвет, който не се радвал на толкова много привърженици.

 

Коментари

Задължително поле