1000 лв. глоба за шофиране в насрещното по "Хемус"

Обърнатото Волво затвори на 8 септември магистралата за 3 часа

Водачът се оправдава с разпореждане на катаджиите

Шофьор на "Ауди 100" се сдоби с глоба 1000 лв., след като се озовал в насрещното движение по магистрала "Хемус" край Каспичан.

Инцидентът станал на 8 септември м.г., когато ТИР се обърнал на аутобана, полицаи създали обходен маршрут и засекли водачът-нарушител П.Г. Той се движел в посока от Варна към София, но навлязъл и започнал да кара в посока изток - запад в платното за движение на насрещно движещите се превозни средства по магистралата. Освен солената санкция, наказателното постановление на началника на "Пътна полиция"-Шумен лишава водачът и от книжка за 3 месеца.

Шофьорът е обжалвал, но Районен съд в Шумен потвърждава санкцията. Оправданието на П.Г. пред съда било, че полицейски служители са разпоредили на водачите да извършат процесното нарушение по Закона за движение по пътищата. "Тази версия изглежда крайно неправдоподобна, не съответства на действителната фактическа обстановка и очевидно е израз на изградена защитна теза от страна на жалбоподателя", пише в решението си съдът.

6-ма полицаи заявили пред магистратите, че няма такова разпореждане от тяхна страна.

Съдът е отчел и факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на катастрофи. Участъкът е пътен възел с отклонение за други населени места. Освен това, от съдебното решение става ясно, че П.Г. не е бил единственият нарушител в момента и само намесата на полицаите е предотвратила произшествия.

Решението, което потвърждава глоба равна на цената на колата, може да се обжалва пред Административен съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България