Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

1076 полицаи ще охраняват изборните секции в Пловдивска област

Снимка: Архив

Областна дирекция на МВР-Пловдив е предприела всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и при произвеждане на изборите за народни представители на 26 март, съобщиха от пресцентъра на полицията в града под тепетата. От 22 март (сряда) под постоянна полицейска охрана са изборните материали в общинските и районни администрации, която ще продължи до приключване на изборния ден на 26 март (неделя). С
полицейска охрана е осигурено транспортирането на изборните книжа при тяхното получаване от печатниците и движението им до общинските центрове и всяко едно място за гласуване в предизборния ден.

С решения на 16-а и 17-а районни избирателни комисии са определени общо 1032 секционни избирателни комисии в 451 изборни места. От Областна дирекция на МВР–Пловдив е създадена организация за полицейска охрана на всички местата за гласуване. В този процес са ангажирани 1076 полицейски служители от всички структури на дирекцията. В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица или такива в нетрезво състояние или употребили упойващи вещества. При нужда полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел н
едопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и членовете на СИК при движението им от изборните места до РИК, както и след обработката на материалите обратно до общинските и районни администрации. Двете районни избирателни комисии, работещи на територията на Пловдивска област (16-та и 17-та РИК), са разположени в Международния панаир, като за осигуряване безопасността на движението и охраната на изборните материали при предаването им след изборния ден, е създадена организация за временно огра
ничаване на движението на МПС-та в районите на двете районни избирателни комисии, както следва:

– За 16 РИК в района на Международен панаир Пловдив: Ограничаване спирането и паркиране на МПС по бул. „България“-юг в участъка от бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до мост „Адата“ за времето от 19 часа на 26 март до приключване дейността на РИК № 16 по приемане на изборните материали.

– За 17 РИК в района на Международен панаир Пловдив: Временно ограничаване на движението, спирането и паркиране на МПС по бул. „Марица- север“ в участъка от бул. „Цар Борис Трети Обединител” до мост “Адата” за времето от 19 ч. на 26 март до приключване дейността на РИК № 17 по приемане на изборните материали.

В предизборния и изборния ден всички звена от „Български документи за самоличност“ в районните полицейски управления ще работят по приемането на документи на лица, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, за да имат възможност да упражнят правото си на глас

От Областна дирекция на МВР–Пловдив съвместно с Окръжна и районните прокуратури е създадена организация за извършване на проверки по всички постъпили сигнали за извършени престъпни деяния срещу изборните права на българските граждани. Обособени са специализирани групи за незабавни действия по изясняване на фактическата обстановка и разследване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.