11 хитрини в кухнята (ВИДЕO)

Ето как по-лесно да белите манго, сварени яйца и чесън

Независимо дали сте начинаещи или професионалисти в готвенето, тези 11 полезни съвети и тайни ще ви спестят много време и най-вече ще улеснят подготовката на много от храните.

Ако сте направили домашни бисквити, може да удължите живота им като в кутията, където ги съхранявате, добавите и филия пресен хляб. След 24 часа бисквитите ще са поели от влажността на хляба, а филията ще е изсъхнала.

Подобен е и съветът за стар и изсъхнал хляб, който може да "съживите" като облеете с вода, а после изпечете във фурната. След това той ще е мек и пухкав отново.

Колкото до беленето на продуктите - за джинджифила използвайте лъжица, а мангото нарежете на парчета, чиято кора свалите на ръба на стъклена чаша. Чесънът ще обелите най-лесно и бързо ако го поставите в кутия, която раздрусате докато обелките не паднат.

Същото важи и за сварени яйца, но е важно да сипете малко вода в кутията, която ще раздрусате.

Кората на портокал пада бързо, ако отрежете горната и долната му страна, а после направите вертикален прорез по стените на плода и след това разгънете портокала като акордеон.

Ягодите ще почистите лесно, ако прекарате сламка от върха към основата им, като така ще избутате зелената част.

За да използвате лимоновия сок на 100%, пуснете го за 15 секунди в микровълновата, а след това изсипете във форма за лед. Кубчетата може да добавите към вода или смути за повече свежест, а годността им в хладилната камера е 1 година.

На последно място е трикът за приготвяне на бита сметана. В буркан смесете 1 ч.ч. готварска сметана с 1 с.л. ванилия и 1 с.л. пудра захар. Затворете буркана и отново раздрусайте. Резултатът може да намажете върху ябълков пай или да добавите към мелбата си.

Цялото видео с подробни инструкции за триковете, тук:

Източник: Nifty

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме