12 години затвор за мъж от Пещера, заклал баща си

12 години в Пазарджишкия затвор при първоначален строг режим ще лежи 46-годишният Йордан Стойнов от Пещера, който на 12 ноември 2016 г. закла умишлено 74-годишния си баща Георги, след като го намушка няколко пъти с нож. Това реши във вторник петчленен състав на Пазарджишкия окръжен съд с председател Коста Стоянов и докладчик съдия Кристина Пунтева.

Делото за отцеубийство протече по съкратеното съдебно следствие - без разпити на свидетели и вещи лица, след като подсъдимият призна изцяло вината си. Това даде възможност на подсъдимия да получи редуцирана с 1/3 присъда.

Около половин час продължиха пледоариите на прокурора Васил Малинов и служебната адвокатка на обвиняемия Радка Кръстева, а 15-тина минути бяха нужни на съда да постанови присъдата, която подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Трагедията се разиграла в дома на семейството в Пещера. Стара разпра за имоти между Йордан и баща му Георги се разпалила за пореден път, след като двамата изпили солидно количество алкохол. В резултат на това ситуацията бързо излязла извън контрол, последвало сбиване, при което след размяна на удари синът намушкал баща си с нож в областта на корема. Пострадалият бил транспортиран и настанен в МБАЛ "Пазарджик", където рано сутринта на 13 ноември 2016 г. След като намушкал баща си, Йордан Стойнов отишъл в дома на сестра си, която живеела наблизо, казал й какво е направил и я помолил да извика линейка.

Коментари

Задължително поле