120 часа безвъзмезден труд и 2000 лв глоба за кражба на ток

Районният съд във Велико Търново отреди пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност два пъти седмично за мъж уличен в кражба на ток. Виновникът ще трябва да провежда още задължителни периодични срещи с пробационен служител в продължение на година, както и да положи 120 часа обществено полезен труд. Т.Г. от великотърновското село Малки чифлик ще брои и 2000 лв. глоба.

Злосторникът бил изправен на подсъдимата скамейка след като бил спипан, че неправомерно си е включил елзахранването в дома. Мъжът ползват електричеството незаконно за периода от август 20015 г. до февруари тази година. След като от енергийното дружество разкрили злоупотребата, го дали на съд. Т.Г. се оправдал, че от енергото му прекъснали елзахранването и той се принудил сам да се закачи към мрежата.

Виновникът постигнал споразумение с прокуратурата и наложеното наказание идва след одобрението му от съда. Подсъдимият Т.Г. ще плати и направените по делото разноски в размер на 96,60 лв.

Коментари

Задължително поле