13 афганистанци без документи са задържани на магистрала "Тракия"

Полицаи задържаха 13 чужденци на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик . Задържан е и шофьорът, превозвал ги с автомобил към София.

В първата половина на деня от ОДМВР-Пловдив е получен сигнал за засечен лек автомобил, преминал по АМ „Тракия” в посока към София. Екипи на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик незабавно предприемат организация за спирането му. В района на 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача на лек автомобил, но той не се подчинил и продължил по пътя. След кратко преследване, в района на 79-ти километър, колата била спряна. Оказало се, че в нея пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които са били без документи за самоличност. Идентифицирали са като граждани на Афганистан.

На място е задържан и шофьорът - А. Д., на 34 години, от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда. Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към центрове за временно настаняване на чужденци. Спрямо А. Д. е образувано полицейско производство.

Коментари

Задължително поле