Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

13 години затвор за 51-годишен, убил майка си

С осъдителна присъда се произнесе съдът по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, с който Х.К. (на 51 години) е изправен на подсъдимата скамейка за умишлено убийство на собствената си майка.

Обвиняемият живеел със 76-годишната жена в къща, в с. Радуил. Мъжът от дълго време бил пенсионер по болест, не работел и злоупотребявал с алкохол. Това било повод за честите скандали между него и майка му.

Следобед на 08.07.2018 г. двамата били вкъщи, като се скарали. Синът взел дървен бастун и нанесъл удар с него по главата на майка си. Жената паднала на пода, а бастуна се счупил. В следващия момент К. взел кухненски нож, надвесил се над пострадалата и й нанесъл един удар в шията вдясно, който причинил смъртта на жената. След тези действия обвиняемият хвърлил ножа на пода, оставил майка си така, както била паднала и отишъл да си купи водка.

В продължение на няколко дни трупът на В.К. останал на същото място. Извършителят на убийството не съобщил на никого за случилото се, ползвал същата стая и излизал само да си купи алкохол.

На 13.07.2018 г. братовчедка на възрастната жена отишла да я види, но Х.К. не й отворил, казал й да си тръгва и не отговорил на въпросите й за местонахождението на майка му. Притеснена от случващото се и че никой не виждал В.К. от няколко дни, съобщила за това в кметството на селото, след което бил подаден сигнал в РУ на МВР гр. Самоков.

През прозореца на балконската врата на къщата, полицаите видели на пода, вътре в стаята, лежаща без жизнени функции В.К., а в леглото до нея сина й – Х.К.

Служителите на реда почукали и извикали обвиняемия. Той им отворил вратата и излязъл при тях на терасата. Попитан какво се е случило с майка му, К. обяснил, че са се скарали и той я е ударил с бастуна по главата, след което й нанесъл удар с нож и я е убил. Веднага след това мъжът е бил задържан.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причина за смъртта на В.К. е прободно – порезното нараняване в областта на шията, проникващо в гръбначно – мозъчния канал и засягащо гръбначния мозък.

Първоинстанционният съд е признал Х.К. за виновен и му е наложил наказание от тринадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Осъдителната присъда не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протест.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.