14 години затвор за предумишлен опит за убийство получи таксиметров шофьор

14 години затвор получи таксиметров шофьор от Търговище, опитал да убие жена си, с която били пред развод. Трябва да й плати и 35 000 лева за причинените страдания и болки. Присъдата произнесе в понеделник Окръжният съд в Търговище. С нея 48-годишният Живко К. е признат за виновен за предумишлен опит за убийство.

Семейната драма се разигра на 11 февруари тази година, когато бившият таксиджия нахлул с нож на работното място на жена си в магазин срещу болницата в Търговище. Разразил се скандал и той я наръгал три пъти в корема и още два пъти в гърдите. Изскочил навън и със същото острие нанесъл няколко удара по тялото си, пронизвайки се в корема и гърдите.

Ужасът се разиграл пред свидетели в предобедните часове, които се разпищели от кървавата драма. Двамата ранени съпрузи бяха лекувани в болницата и спасени.

Нападението над съпругата си Живко извършил, тъй като не искал да приеме решението на жена си да го напусне заради агресията му.

Мъжът е познат в Търговище, като дългогодишен таксиметров шофьор и редовен участник в ритуалите по хвърляне на кръста на Богоявление. Радваше се на късмета да го извади поне два пъти през годините и приемаше, че има благословия.

Малко преди нападението книжката му отнета заради шофиране в нетрезво състояние.

Оцелялата след касапницата жена успяла да се разведе с него това лято, докато той е в затвора в очакване на делото. Тя поиска 40 000 лева обезщетение от бившия си. Съдът призна иска в размер на 35 000 лева.

Двойката има дъщеря, която работи във Варна, където се преместила и жената, както и син, който ги зарадвал с внуче.

На делото Живко изразил съжаление за стореното. Искал да запази семейството си, не искал да се разделят.

Коментари

Задължително поле