16 сделки сключени при визитата на Си Цзинпин в Гърция

След преговорите в Атина на китайския президент Си Цзинпин с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис бяха подписани 16 споразумения и меморандуми между двете страни.

Китайската Cosco ще модернизира пристанище Пирея

Подписан бе меморандум за работа в сферата на медиите

Шестнайсет споразумения и меморандуми бяха подписани при посещението на китайския президент Си Цзинпин в Гърция, съобщи гръцката телевизия ЕРТ.

Част от сделките са за привличане на капитал от Китай, за модернизиране на пристанището Пирея с помощта на китайската компания Cosco, за откриването на китайския пазар за редица гръцки стоки.

Двете страни се договориха за учредяване в Атина на филиал на Bank of China, както и на представителство на друга китайска банка - Industrial and Commercial Bank of China.

Подписан бе и протокол между гръцкото министерство на аграрното развитие и храните и Главната митническа служба на Китай за износ на гръцки шафран и киви.

Гръцки и китайски представители поставиха подписите си под меморандум за взаимно разбирателство в рамките на работа в сферата на медиите (радио и телевизия), електронните и аудиовизуални средства.

Подписан бе и меморандум за взаимно разбирателство между въздушните служби на Гърция и Китай, който предвижда възможности за откриване на нови маршрути, чартъри и други.

Коментари

Задължително поле