17 години затвор за баща, хвърлил бебето си в тоалетната на двора

Окръжният съд в Монтана изпрати за 17 години в затвора баща, хвърлил новороденото си дете в дворна тоалетна. Бебето починало, задушено сред нечистотиите.

Кошмарната история се случи в края на юли 2015 г. в северозападното село Игнатово. 31-годишната тогава Силвия Й. родила през нощта момиченце в дома им, без да търсят с мъжа й Васил Д./30 г./ лекарска помощ. Веднага след раждането бащата увил бебето в стари дрехи и го хвърлил във външната тоалетна край къщата.

Родилката обаче получила тежък кръвоизлив и била транспортирана в болницата в Лом. Медиците там с изненада установили, че жената току-що е родила, но на въпросите за бебето не могла да даде смислен отговор. Лекарите уведомили за случая полицията и криминалистите открили трупа на детето в дворната тоалетна.

Пред полицията Васил Д. твърдеше, че жена му го е накарала да хвърли новороденото в ямата с нечистотии. Съдът обаче призна само бащата за виновен и го прати зад решетките за 17 години при първоначален строг режим. Той трябва да плати и 3000 лева обезщетение на майката за убитото дете.

Семейството има още две деца, които живеят с майката в родното им село.

Присъдата може да се обжалва.

Коментари

Задължително поле