17 години затвор за Черната вдовица от Бургас (обзор)

Пред съда Веселина обяви, че никога не е искала да убие мъжа си. Снимка: Булфото

Бившата учителка прибирала пенсията на мъжа си близо 2 години след смъртта му

Ще лежи в килия при „строг” режим

17 години затвор получи от бургаския окръжен съд бившата учителка Веселина Гинева, известна като Черната вдовица от Бургас. Тя бе призната за виновна, че е държала болния си съпруг Димитър Миразчиев в плен, че го е убила, като не му давала вода, храна и лекарства, както и че след смъртта му близо две години вземала пенсията му от 800 лева на месец, лъжейки че е жив.

63-годишната Веселина бе задържана през август 2016 г. Съпругът й починал на 1 август 2014 г., а бившата учителка изхвърлила трупа му в Морската градина в Бургас. До смъртта му той бил подложен на нечовешки мъчения. Повече от година стоял заключен в дома им в кв. „Лазур” и починал в страшни мъки. След смъртта му, Веселина използвала пълномощно, с което взимала пенсията му. Така успяла да прибере 21 140 лева.

Пред съда бившата учителка обяви, че никога не е искала да убие мъжа си и че се грижела много добре за него.

По обвинението за държане в плен Черната вдовица получи 6 г. затвор, за убийството - 17 г., а за измамата с пенсията - три години и половина. След комулация в сила влиза най-високата присъда и тя трябва да бъде изтърпяна при първоначално „строг” режим в затвора. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Коментари

Задължително поле