18 г. затвор за грабителя Стивън, опитал да убие жертвата си

Снимка: Архив

19-годишен младеж от добруджанското с. Росица бе осъден от Добричкия окръжен съд на 18 г. затвор за грабеж, придружен с опит за убийство. На 12 август миналата година през нощта Стивън С. нахлул в дома на 79-годишен свой съселянин и го пребил, за да го ограби.

Не успял да открие пари и затова прибрал от масата само две кутии цигари и избягал, оставяйки безпомощният старец облян в кръв на земята. Плячката на Стивън е на обща стойност 7,35 лв., тъй като една от кутиите цигари била разпечатана, стана ясно на делото.

Пребитият пенсионер бил намерен в безсъзнание на другата сутрин от негов роднина. Откарали го в добричката болница с опасност за живота, но медиците успели да го спасят. Месец по-късно пострадалият бил изписан и настанен в хоспис, но преди досъдебното производство да приключи, починал от внезапна сърдечна смърт.

Съдът уважи предявените от двамата му наследници граждански искове в размер на 2400 лв. и 3799 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

 

Коментари

Задължително поле