187 ученици с коронавирус в Молдова две седмици след старта на учебната година

В Молдова, за първите две седмици след старта на учебната година (от 1 до 14 септември), коронавирусът е диагностициран при 187 ученици. Това обяви министърът на образованието Игор Шаров на брифинг. 

Според него в момента 10 училища в Молдова са затворени заради карантина. Освен това 171 класа са преминали към дистанционно обучение поради заразяване на ученици и учители с коронавирус. Шаров каза, че от 1 до 14 септември COVID-19 е диагностициран при 187 ученици, 173 учители и 40 помощен персонал. В същото време министърът на образованието отбеляза, че откриването на учебната година не е довело до рязко увеличаване на броя на хората, заразени с коронавирус.

"От всеки от нас зависи как ще се развие ситуацията по-нататък. По предварителни данни началото на образователния процес в училищата не е довело до рязко увеличаване на броя на случаите ", каза Шаров.

Що се отнася до предучилищните институции, от 1398 детски градини в Молдова работят 738. Две институции са затворени за карантина. Според Шаров две деца са диагностицирани с коронавирус, а още 113 са на самоизолация. Освен това 47 преподаватели и 26 помощен персонал са заразени с вируса.

 

Коментари

Задължително поле