2-годишно дете оцеля в кола, паднала до жп линията в Русе

Майка оставила автомобила си с работещ двигател на място с наклон

2-годишно дете оцеля по чудо в кола, пропаднала до жп линията в Русе. Инцидентът е станал по обед в близост до болницата, съобщи Русе Медиа.

Автомобилът е бил спрян по наклон и е тръгнал назад на собствен ход. В този момент майката е била извън колата, за да прибере свой близък от болницата и да прибере багажа му. 35-годишната жена е видяла с ужас как колата пропада по ската, докато детето е вътре. До инцидента най-вероятно се е стигнало, тъй като колата е била с работещ двигател, но не е била дръпната ръчната спирачка.

Пръв на помощ се е притекъл Ивайло Кьосев, който в този момент е минавал оттам. Той разказа, че е видял празния автомобил да пресича пътя и да се спуска засилен по наклона, след което е пропаднал. Майката е тичала, викайки, че детето е вътре. Заедно с Ивайло Кьосев са слезли надолу до автомобила, който е бил спрял в храстите на 7-8 метра от жп линията. Двамата са извадили момченцето и са се изкачили обратно, подавайки си го от ръка на ръка. В този момент са пристигнали и два екипа на пожарната, които са се включили в спасителната операция. Макар детето да не е пострадало, то беше откарано от екип на „Спешна помощ“ за преглед в болницата.

Районът на произшествието бе отцепен, за да може да се обезопаси мястото и да се извади колата. Това стана с метода „алпийски способ“, като пожарникарите се наложи да се спуснат с въжета по склона. Част от храстите и дърветата бяха разчистени за операцията. Влаковете временно са спрени, тъй като има опасност автомобилът да падне на релсите.

Коментари

Задължително поле