2 г. затвор за създател на наркоферма

Шуменецът Ерджан Балов плаща и 5 000 лв. глоба

Създателят на модерна оранжерия за марихуана в шуменското село Кочово Ерджан Балев/46г./ призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата да лежи 2 г. в затвора при общ режим. Той трябва да плати и 5 000 лв. глоба. Наказанието е за притежание на голямо количество изсушен канабис - 13,3 кг за над 53 000 лв. и отглеждане на 705 растения марихуана в специално пригодени условия.

Наркооранжерията беше разбита от шуменската полиция през февруари т.г. и криминалисти я определиха като най-добре оборудваната технологично, на която са попадали в региона. Ерджан и още двама мъже приспособили бивша хлебопекарна и складове в селото за дом на марихуаната. Смята се, че са развивали растениевъдството около три месеца и нищо от готовата продукция не е стигнало до пазара на дрога. Ако откритата суха маса е била пласирана на дребно печалбата им щяла бъде поне 200 000 лв.

Още двама мъже от София и Варна бяха арестувани заедно с Ерджан, който е криминално проявен и има и други присъди за кражба на кола, грабеж, общинско имущество. Сега той трябва да плати деловодни разноски в размер на 726 лв., което е 30% от разходите на полицаи и магистрати. Споразумението е окончателно. Ерджан е в ареста от 16 февруари т.г. и вече е изтърпял 8 месеца от наказанието си.

Коментари

Задължително поле