Г-жо Ангелкова, министър на Тома Белев ли сте?

На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

20 хил. лв. капитал за бензиностанция (обзор) Фермерите ще зареждат от собствени обекти

20 хил. лв. капитал ще се изисква от бензиностанциите, а от търговците на едро - 1 млн. лв.

1 млн. лв. за търговци на едро

Капитал от 20 хил. лв. ще се изисква от бензиностанциите, за да оперират на пазара. А търговците на едро ще трябва да имат капитал от поне 1 млн. лв. Това гласят текстове от новия закон за горивата, които бяха приети окончателно от парламента. Гласуването на текстовете продължава днес. Депутатите свалиха размера на капитала, необходим за пълнене на бутилки с втечнен нефтен газ от първоначално предложените 200 хил. лв. на 20 хил. лв. Имаше и консенсус по точката, с която се въвежда изискване фирмите дистрибутори на пропан-бутан да имат 10 хил. собствени бутилки. Министърът на икономиката ще контролира регистрацията и заличаването на обектите от бранша.

“Махнахме всички големи прагове и наказахме големите вериги”, коментира пред журналисти депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров, който е вносител на закона за горивата. “Законът няма никакво отношение към това кой как да се развива и една, две или сто бензиностанции да има”, заяви той. По думите му срещу 300 лв. всяка банка ще даде обезпечение на търговец, който може да докаже, че има имущество, но няма капитал във фирмата си.

Със закона се въвежда и изискване фирмите, които търгуват с горива, да представят обезпечение, което да гарантира, че ще плащат данъците си. Най-високи са обезпеченията за търговците на едро и складовете за съхранение на горива – 500 хил. лв. За бензиностанциите сумата е 20 хил. лв. за всеки обект. За дистрибуторите на пропан-бутан обезпечението е 100 хил. лв., а за газостанциите – 20 хил. лв.

Депутатите приеха и правила, на които трябва да отговарят земеделските производители, за да имат собствени обекти за зареждане на трактори. При зареждане на земеделска техника извън стопанството се допуска превоз на гориво до 1000 литра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.