Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

20 хил. лв. капитал за бензиностанция (обзор) Фермерите ще зареждат от собствени обекти

20 хил. лв. капитал ще се изисква от бензиностанциите, а от търговците на едро - 1 млн. лв.

1 млн. лв. за търговци на едро

Капитал от 20 хил. лв. ще се изисква от бензиностанциите, за да оперират на пазара. А търговците на едро ще трябва да имат капитал от поне 1 млн. лв. Това гласят текстове от новия закон за горивата, които бяха приети окончателно от парламента. Гласуването на текстовете продължава днес. Депутатите свалиха размера на капитала, необходим за пълнене на бутилки с втечнен нефтен газ от първоначално предложените 200 хил. лв. на 20 хил. лв. Имаше и консенсус по точката, с която се въвежда изискване фирмите дистрибутори на пропан-бутан да имат 10 хил. собствени бутилки. Министърът на икономиката ще контролира регистрацията и заличаването на обектите от бранша.

“Махнахме всички големи прагове и наказахме големите вериги”, коментира пред журналисти депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров, който е вносител на закона за горивата. “Законът няма никакво отношение към това кой как да се развива и една, две или сто бензиностанции да има”, заяви той. По думите му срещу 300 лв. всяка банка ще даде обезпечение на търговец, който може да докаже, че има имущество, но няма капитал във фирмата си.

Със закона се въвежда и изискване фирмите, които търгуват с горива, да представят обезпечение, което да гарантира, че ще плащат данъците си. Най-високи са обезпеченията за търговците на едро и складовете за съхранение на горива – 500 хил. лв. За бензиностанциите сумата е 20 хил. лв. за всеки обект. За дистрибуторите на пропан-бутан обезпечението е 100 хил. лв., а за газостанциите – 20 хил. лв.

Депутатите приеха и правила, на които трябва да отговарят земеделските производители, за да имат собствени обекти за зареждане на трактори. При зареждане на земеделска техника извън стопанството се допуска превоз на гориво до 1000 литра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.