21-годишен с БМВ удари две коли и стълб

БМВ то блъснало два паркирани автомобила и продължило да се движи повече от 10 метра по таван. Снимка от фейсбук

14 тежки катастрофи за денонощие

Пиян се заби с „Ауди” в дърво пред кметството във Велико Търново

Младеж с БМВ 520 удари два паркирани автомобила и стълб и оцеля по чудо на улица в пловдивското село Калековец. С помощта на местни хора 21-годишният шофьор е изваден от купчината ламарини и откаран в пловдивска болница с два счупени крака.

Катастрофата стана вчера към 6,20 ч сутринта. С висока скорост мощният немски автомобил навлязъл в завой на входа на Калековец откъм село Стряма. Според очевидци БМВ-то криволичело по пътя преди да блъсне спрелите на улицата „Порше Кайен” и ДЕУ „Матис”. Обърнало се по таван и продължило да се движи повече от 10 метра, преди да спре в стълб с електрическо табло. В селото отекнал гръм като от фойерверк и жители се спуснали да помагат на младежа от смачкана кола. По техни думи той миришел на алкохол, а книжката му била от Кипър.

Катаджии обявиха, че в болницата шофьорът ще бъде изследван за алкохол и наркотици, но по непотвърдена информация той е отказал да даде проби.

Друг водач на „Ауди”, за когото няма съмнения, че е карал пиян, се заби в нощта срещу неделя в дърво пред сградата на община Велико Търново. Шофьорът не е пострадал, изчакал полицаите и дал проба на дрегер. Уредът отчел 1,59 промила алкохол.

14 тежки катастрофи с 16 ранени са станали в страната през последното денонощие, отчетоха от КАТ.

Коментари

Задължително поле