25 евро на кв. м дават фирмите във Варшава

Варшава, Полша.

Банките подпомагат пазара

400 хил. кв. м са в строеж

Във Варшава близо 800 хил. кв. м офис площи са на етап “в строеж”, от които около 55% ще бъдат готови през 2020 г., показват данни на консултантска компания. Полската столица продължава да бъде голяма строителна площадка главно заради силното търсене на офис площи, което достигна рекордни нива.

Общото предлагане на офиси във Варшава в края на декември е 5,6 млн. кв. м, като за година е нараснало със 162 хил. кв. м, разпределени между 17 нови офис сгради. 69% от новите офис площи, които се очаква да излязат на пазара през 2020 г., вече са предварително наети. Визията на Варшава се променя всеки ден. През 2020 г. много от строителните кранове в центъра на града и квартал “Уола” ще се превърнат в забележителни небостъргачи. Причината за активното строителство е силното търсене на офис площи, което е знак за стабилен пазар, коментира Даниел Чарнецки, ръководител на отдел “Офис площи” в консултантската компания.

Усвоените офис площи във Варшава през 2019 г. са 878 хил. кв. м, което е най-високото ниво в историята на града и е ръст с 2,2%. През миналата година са сключени няколко големи сделки - 12 от подписаните споразумения за наем на площи са надхвърляли 10 хил. кв. м. Търсенето на модерни офис площи във Варшава е стимулирано от банковия и финансовия сектор.

Наемите на първокласни офиси в центъра на града и в централния бизнес квартал остават непроменени е в диапазона между 22,50 евро и 25,50 евро на кв. м за високите етажи в кулите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти