26-годишният Цзян от Северен Китай е мъжът, предизвикал експлозия пред американското посолство в Пекин

Млад мъж предизвика днес експлозия пред посолството на САЩ в китайската столица Пекин, ранявайки единствено себе си, предаде Франс прес. Полицията и очевидци съобщиха за силен взрив с много дим.

В изявление полицията идентифицира 26-годишния мъж само с името Цзян и каза, че той е от град Тунляо в автономния район Вътрешна Монголия, Северен Китай, посочва Асошиейтед прес.

Към 13 ч. местно време (5 ч. по Гринуич) мъжът възпламенил дребно самоделно устройство, приличащо на бомбичка, съобщи в комюнике Бюрото за обществена сигурност в Пекин.

"Към 13 ч. се чу силна експлозия. Излязохме на улицата, но полицията много бързо отцепи района", каза за АФП човек, който работи на същата улица. Виждаше се предмет, покрит с одеяло, добави той и подчерта, че става въпрос за предмет, а не за тяло.

В комюнике американското посолството потвърди информацията за експлозия до комплекса. "Един човек задейства бомба", каза говорител, цитирайки висш служител от охраната на дипломатическата мисия. Посолството уточни, че не са нанесени щети на дипломатическата собственост и няма пострадали хора.

 

Коментари

Задължително поле