29-ден на протести срещу правителството, недоволни блокираха движението при пътния възел „Абланица“

Снимка: Пламен Стоименов

За 29-а поредна вечер се провеждат протести срещу правителството на Бойко Борисов в София. Те настояват и за оставката на главния прокурор Иван Гешев. 

Малко след 18:30 ч. недоволните от управлението на Борисов започнаха да се събират при фонтана пред президентството. За момента в района няма напрежение. В столицата остава движението остава блокирано на три места - площад „Независимост”, кръстовището при Софийския университет и това при Орлов мост.

Движението по бул. „Дондуков" към 19:00 ч. е спокойно. Обикновено след 20.00 часа протестиращите минават под прозорците на властта със скандиране „оставка", а по-късно тръгват и на традиционното си шествие

 Протести има и в други градове на страната. В Ловешко протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на пътен възел „Абланица“ край града

На площад „Съединение“ в Пловдив също започна протест с искания за оставките на правителството и на главния прокурор. Затворени за движение ще бъдат части от четири булеварда. 

Седми ден остава и палатковият лагер на републиканския път Стара Загора - Хасково в района на летището. Протестиращите настояват пред Областното пътно управление да получат разрешение за автошествие по „детелината“ на магистрала „Тракия“. Тази вечер ще има нов „Оставка фест“ и нов телемост с участници в демонстрациите в София.

Протестиращи се събраха и пред сградата на Общината в Бургас. Антиправителствени протести има и в Русе и Ямбол. 

 

Коментари

Задължително поле