КПКОНПИ разследва три лица, заемащи висши публични длъжности, за конфликт на интереси

Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде

Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

Борисов към министрите: Забранявам да се месите в конфликтите между другите институции

Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да се сплаши президентът

3 горещи коктейла за студените празнични дни

Празничните дни са чудесна опция да експериментирате както с традиционни ястия и десерти, така и с по-интересни алкохолни питиета.

Освен много вкусни, предложените коктейли са идеален начин да се стоплите в по-студените дни.

№1 Класически (американски) горещ пунш

Резултат с изображение за горещ пуншНеобходими продукти:
200 мл топла вода
50 мл бърбън
20 мл лимонов сок
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжичка захар (кафява)
2 парчета звездовиден анасон
5 скилидки карамфил
Лимонов резен, за гарнитура

Начин на приготвяне:

Във висока чаша разбъркайте топлата вода, бърбъна, лимоновия сок, меда, захарта, анасона и карамфил. Разбъркаайте ги с лъжица, докато всичко се разтвори. Сервирайте със сламка и резен лимон.

 

№2 Горещ шоколад с ром и бонбони маршмелоу

Резултат с изображение за горещ шоколад с ромНеобходими продукти:
340 мл пълномаслено мляко
120 мл сметана
1 пръчка канела
2 с.л. неподсладено какао на прах
1/4 чаша пудра захар
60 мл ром (или водка)
Бонобни маршмелоу

Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява млякото, сметаната и пръчицата канела. След като сместа загрее, извадете пръчката канела, добавете какаото на прах и пудрата захар. Разбъркайте, докато се получи гладка субстанция. Отстранете от огъня и добавете рома (или водката). Напълнете две чаши и добавете няколко бонбона маршмелоу за акцент.

 

№3 Бирен шейк

Резултат с изображение за hot beer with caramelНеобходими продукти:
330 мл бира (по избор)
3-4 с.л. карамел

Начин на приготвяне:
В малка тенджера изсипете бирата. Като се позатопли, добавете карамела и разбърквайте, докато бирата не започне да ври. Регулирайте вкуса, добавяйки карамела. Сервирайте докато е горещо.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.