3 заплати и 13 премии чакат във „Верея“

Верея“ изпълни целта на ръководството и влезе в първата шестица на плейофите, но може да не я започне. Футболистите спряха да тренират, защото не са получили три заплати и 13 премии. Между тях са бонуси от по 900 лева за победите над „Левски“ и „Лудогорец“ през есента.

Играчите са информирали наставника Благомир Митрев, че няма да се появят на тренировка, докато не видят поне част от парите си. Митрев казал, че това е тяхно право. Един от играчите дори извикал: „Имам 15 лева в джоба!“ Масово в Стара Загора футболистите на „Верея“ ядат от най-евтините сандвичи.

Голяма част от тях са заплашени, че могат да останат на улицата. Почти всички живеят на квартири, които им се плащат от клуба. Наемите вече са закъснели с половин година и хазяите не желаят да слушат повече оправдания.

Последната среща между отбора и собственика Галин Михайлов бе по време на зимния лагер в Анталия. Тогава бизнесменът гарантира, че всичко ще е наред и че отборът трябва да влезе в шестицата. През пролетта „Верея“ загуби 4 от шестте си мача, победи „Славия“ и направи реми с „Пирин“, но това се оказа достатъчно за целта.

Митрев и щабът му, които бяха назначени малко преди Нова година, все още не са получили заплати. От липса на финанси се оплакваше и бившият треньор Илиан Илиев, който напусна и отиде в „Черно море“.

Коментари

Задължително поле