3 обвинения за убиеца на жена си и детето (обзор)

Викторио Александров твърдял, че не помни нищо от двете екзекуции

Стрелецът още е в болница

Софийска градска прокуратура повдигна три обвинения на охранителя Викторио Александров, който застреля жена си и детето им. 26-годишният мъж ще отговаря за убийството на Дарина (23 г.), за екзекуцията на едногодишната си дъщеричка, както и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото заплаши с пистолет, за да го вози след кръвопролитието.

Двойното убийство бе извършено в понеделник. Викторио гръмнал жена си в жилището им в столичния кв. “Надежда”. После грабнал детето и избягал. Вечерта застреля дъщеря си и опита да се самоубие до Долни Богров. Куршумът обаче само го одраскал по челото и сега е в “Пирогов” без опасност за живота. Пред разследващите Викторио обяснил, че няма никакъв спомен за убийствата. Все още не са ясни причините за двойния разстрел. Версиите са, че скандалът е заради родителски права, ревност или нежелана бременност.

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов обяви, че нямало основание да се търси наказателна отговорност от таксиметровия шофьор, че не е прибрал детето на Викторио. Петьо Павлов обясни, че докато возел убиеца той му казал да вземе момиченцето, но шофьорът отказал. “Все пак и той е бил под някаква заплаха. Трудно може да се прецени в какво състояние е бил, дали е трябвало да пази собствения си живот”, каза Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право