Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

3,8 милиарда евро за спасяване на икономиката в Гърция

Общо 3,8 милиарда евро ще достигне новия пакет от финансови мерки за противодействие на коронавируса в Гърция.

Правителственият пакет е 2 милиарда евро и допълнителни 1,8 милиарда евро ще се отпуснат от специалния фонд на Европейския съюз, който веднага се сформира.

Според министърът на финансите Христос Стайкурас следващите групи мерки ще зависят от развитието на пандемията. От първия пакет мерки, който беше приложен с акцент върху общественото здравеопазване, „има надхвърляне на 200 милиона евро в бюджета на Министерството на здравеопазването и, разбира се, каквото поиска, ще го има“, каза той.

Тримата отговорни министри на Финансите, Труда, Инвестициите и Развитието, ще обявят днес конкретни предложения за това как новият пакет от мерки ще се отрази в повишаване ликвидността на бизнеса и работниците.

Според г-н Стайкурас, 1 милиард евро ще бъдат разпределени за предприятия и 1 милиард евро за служители, самостоятелно заети лица, на свободна практика и тези, които имат собствена работа и служители.

„Периметърът е 700 000 работници“, каза той и добави, че „ще бъдат предприети допълнителни мерки за всички засегнати предприятия, като мерките надхвърлят 1,5% от БВП и ще го надвишим.“

Обяви също, че ще има намеса за наемите при спиране дейност на магазини и заведения. Той обаче даде да се разбере, че „никой бизнес няма да получи подкрепа, ако пристъпи към уволнения на работници и служители“.

Финансовият министър изпрати ясно съобщение до банките в подкрепа на онези, които са в затруднение. „Банковата система трябва да предприеме повече инициативи за улесняване на физическите лица „, каза той, като изясни, че трябва да има ограничение за клоновите операции. Оцени, че въз основа на настоящите данни растежът ще бъде нулев тази година, а в Европа ще бъде около -1,5%.

По отношение на работещите, разходите се изчислява, че могат да достигнат 1,5 милиона евро. Първият пакет за подпомагане предвижда изплащането на еднократна месечна помощ в размер на 400 евро, а държавата ще покрива осигурителните им вноски въз основа на текущата заплата. В допълнение към бизнеса, отлагат се данъчните задължения, а социалните помощи за безработни се увеличават.

Зелена е светлината от Еврогрупата за първия набор от мерки, оценени на най-малко 2 милиарда евро, но е сигурно, че сметката ще нарасне в областта на държавните помощи и гаранции. Новата временна рамка за държавна помощ ще позволи на държавите-членки да:

1/ Да създаде временна рамка за директни безвъзмездни помощи (или данъчни облекчения) до 500 000 EUR на компания.

2/ Да предоставят субсидирани държавни гаранции за банкови заеми.

3/ Да разрешават публични и частни заеми на субсидирани лихви.

4/ Временната рамка да е онсулидирана с важната роля на банковия сектор за справяне с икономическото въздействие на епидемията COVID-19, а именно при насочване на помощта към крайните потребители, по-специално малките и средните предприятия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.