45% от запасите на минерална вода в Европа са в България

45% от запасите на минерална вода в Европа са в България. Това заяви Евгени Германов, директор на Руския Фонд DST. Това прави страната ни подходяща за много проучвания, свързани със свойствата водата, защото най-чувствителната за възприемане на информационни копия е минералната вода.

България е една от първите страни с техническият център за пренос на информационни копия на химически вещества и онлайн платформа за целта – и двете базирани в София.

Германов представи технологията за пренос на информационни копия и химически вещества. Онлайн платформата дава възможност потребителят да си свали информационно копие на лекарство, от което има нужда, върху CD и да го зареди в „паметта“ на водата. Сайтът съединява потребителя с техническия център и избраното от него копие на химическо вещество. Множество експерименти показват на практика как копието въздейства върху организма.

Той предостави данните по време на научния форум „Физика, химия и биология на водата“, на който страната ни е домакин за пети пореден път. "Труд" е медиен партньор на конференцията.

Повече от 150 водещи в сферата си специалисти и над 30 лектори ще представят своите научни разработки, изследвания и открития в рамките на тридневната конференция София. Сред участниците са Нобеловият лауреат проф. Люк Монтание – откривател на вируса ХИВ, проф. Джералд Полак – професор по биоинженерство от университета във Вашингтон, българката Румяна Ценкова – професор по биоизмервания от университета в Кобе, Япония.

„Един от първите учени в света, започнал да проучва технологията е българският професор Ямбастиев. През 1976 - 1977 г. той публикува резултати от изследвания, получени в лабораторията по биофизика в Шумен относно влиянието на спектрите върху фармакологичното действие на някои лекарства. Множество учени от различни страни обръщат внимание на изследванията на Ямбастиев, тъй като това са първите стъпки в проучването на ефекта на спектрите върху ефективността на лекарствата“, обяви Германов. По време на конференцията стана ясно,че Европейската комисия ще инвестира 1 млрд. евро за проучвания в тази насока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България