48% от българите са подложени на стрес от градския начин на живот

Национално проучване на „Алфа Рисърч“ за 2017 г. показва, че 48% от българите са подложени на стрес всекидневно. Стресът има негативен ефект върху редица физически, емоционални и умствени състояния, сред които безсъние, депресия, хранителни разстройства, алергии, зависимости, тревожност и страхове. По данни на Евростат около 8% от жените и 5,5% от мъжете страдат от различни форми на депресивни състояния.

Хипнотерапията е одобрена медицинска практика, която се прилага като метод за справяне със стреса и за лечение на тревожност, депресия, безсъние, хранителни разстройства, алергии и тикове.

"В Деня на психолога, 4 април, МБАЛ „Св. Панталеймон - Плевен” стартира групови сесии по хипнотерапия с водещ Даниела Кермова, сертифициран хипнотерапевт от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия(БАХХ). Всяка сесия ще засяга определено състояние, като първата ще е насочена към възстановяването на баланса и преодоляване на тревожността и безпокойството", информираха от здравното заведение.

Хипнотерапията е изключително добър метод за справяне с повишена тревожност, депресия, сценична треска, проблеми с храненето, фобии, зависимости, безсъние, както и с някои физиологични проблеми и болестни състояния.

"Няма заболяване, което да не влияе и на психиката. Хипнозата е ефикасен, допълващ конвенционалното лечение метод, намаляващ риска от рецидиви“, коментира хипнотерапевтът към МБАЛ „Св. Панталеймон - Плевен" Даниела Кермова.

Тя допълва, че хипнотерапията има много добър ефект при хора с хронични заболявания. При онкологично болни пациенти тя спомага за подобряване на психическото и физическо състояние преди оперативна намеса, като намалява и възстановителния период.

МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ са водещи за Централна и Северна България лечебни заведения. Те налагат нов модел на качествено медицинско обслужване, комбиниращ три комплексни фактора - водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента. Многопрофилната болница разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя възможност за първични и консултативни прегледи по всички медицински специалности.

Даниела Кермова е завършила магистратура по психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Тя е първият сертифициран от БАХХ хипнотерапевт в Плевен. Работи като психолог и хипнотерапевт в МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон - Плевен”. Има професионална практика като психолог на жени с карцином на гърдата към Фондация „Св. Иван Рилски” и е модератор на групата за подкрепа към фондацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве