5 храни за силна имунна система

Сега е много важно да подсилим имунната си система и да се стараем да спазваме всички мерки за безопасност, за да се справим с коронавируса. Затова днес ви предлагаме пет храни за подсилване на имунната система.  Всички лекари и диетолози са единодушни, че това как се храним определя това как се чувстваме и как организмът ни реагира на вирусите. Храните, които подпомагат имунната система ни помагат да се преборим с много инфекции.

Няма магически лек срещу вирусите, затова е важно да запомним да се храним разнообразно, но балансирано. Според експертите трябва да избягваме и алкохола. Той може да ни накара да се почувстваме дехидратирани и подути. Сладкишите също не действат добре на организма ни. Храните с висок гликемичен индекс като белия хляб и пастата също са вредни и е добре да намерим техни алтернативи.

Много полезен и лесен съвет е да прибавим резенчета лимон към водата си като допълнителен източник на Витамин С и по-добър вкус. Много е важно да консумираме храни с по-богато съдържание на Витамин С, D и протеини. В тази връзка ви представяме няколко лесни съвета за подсилване на имунната система. Прибавете тези храни към менюто си и вижте резултатите.

Коментари

Задължително поле