По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

Министър Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

КС отряза Мая Манолова за частичното изплащане на заплати

Еколози на крак заради слуз в Янтра, бактерия превзела дъното Заради намалената скорост на реката дъното обрасло с бактерия

Отличиха шуменски прокурори

Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

58 лица са арестувани, 48 оръжия са иззети при операция за противодействие на трафика на оръжия

Снимка: Архив

58 ареста и 48 иззети оръжия в рамките на международна операция срещу трафика на оръжие от Западните Балкани към Европейския съюз, съобщават от МВР.

Международната операция за противодействие на трафика на оръжия от района на Западните Балкани към Европейския съюз е реализирана в периода 27-29 януари 2017 г. под координацията на Европол. В нея от българска страна са участвали структури на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, Главна дирекция „Гранична полиция”, Дирекция „Международно оперативно сътрудничество”, представители на Агенция „Митници”.
В рамките на операцията, на територията на участващите страни – Белгия, България, Хърватска, Унгария, Гърция, Нидерландия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Великобритания, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Черна Гора и Сърбия – са осъществени завишени проверки на превозни средства на конкретни ГКПП-та, избрани на базата на анализ на риска и налична информация по отношение на трафика на оръжие през сухопътните граници.
В хода й са арестувани общо 58 лица, иззети са 48 оръжия, 833 различни по вид муниции, 4 ръчни гранати и приблизително 500 грама пластичен експлозив. Иззети са и наркотични вещества, в това число – приблизително 505 кг марихуана и 53 кг таблетки екстази. Предотвратен е трафик на 765 пакета контрабандни цигари и на  откраднат автомобил, установени са 8 опита за използване на подправени визи/ документи.

За целите на операцията, в централата на Европол (Хага, Нидерландия), е създаден Оперативен координационен център с участието на служители на участващите страни и организации (Европол, Интерпол и Фронтекс). В центъра е осъществявана координация на международно ниво в реално време и обмен на информация по отношение на проверяваните лица и обекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.