60-годишен мъж е обвинен, че е прегазил крадец в нивата си в Болярино

Снимка: Архив

60-годишен мъж е обвинен за инцидента в нива край село Болярино, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Мъжът с инициали Д.П. е кипърски гражданин. Привлечен е като обвиняем от Окръжна прокуратура - Пловдив по досъдебно производство за това, че на 11 май 2019 г., в землището на село Болярино, област Пловдив, при управление на товарен автомобил, е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смърт на 30-годишен с инициали П.Г.

От прокуратурата уточняват, че това е престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс. До момента е установено, че около полунощ на горепосочената дата, в землището на село Болярино, област Пловдив, трима мъже селото, при опит за извършване на кражба на люцерна или на селскостопански животни от ферма, били забелязани от собственика Д.П. След като ги видял, той се качил в автомобила си и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки.

На около 600 метра от фермата, обвиняемият Д.П. успял да застигне единия от тях – П.Г., на 30 г., като го блъснал с автомобила си. Пострадалият П.Г. е починал вследствие на нараняванията при пътнотранспортното произшествие. Обвиняемият Д.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Разследването по случая продължава.

Коментари

Задължително поле