60% от туристите организират пътуванията си през интернет

Министерството на туризма организира Международна кръгла маса за дигитализацията

Всеки втори турист организира почивката си чрез интернет. 60% от хората, които планират ваканцията си, и над 40 на сто от пътуващите по бизнес използват глобалната мрежа, за да изберат, резервират и реализират визитите си. Това сочат данните на Smart Insights.

Над 80% от туристите биха предпочели персонализирани маршрути чрез проследяване на цифровия им профил. 95 на сто от пътуващите за отдих четат най-малко 7 препоръки, преди да резервират почивката си, сочат още международните проучвания. За да отговори адекватно на този бум на потребителите на дигитални технологии, Министерството на туризма организира международна кръгла маса по темата. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и ще се проведе на 15 февруари 2018 г. в Интер експо център-София в рамките на международната туристическа борса “Ваканция и СПА експо”.

Участниците ще обменят опит и мнения за това как иновативното управление на културното наследство може да се използва за стимулиране на устойчивото развитие на туристическия сектор. България притежава над 40 хил. недвижими и 7 млн. движими артефакта от поне 7 епохи, което я прави трета в Европа след Гърция и Италия по мащаб на наследството от миналото.

България вече има единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria, която обединява всички елементи на туристическия сектор - обекти, места за настаняване, заведения за хранене и съпътстващите услуги.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес