60 000 автомобила напускат София за новогодишните празници

50 000-60 000 автомобила ще излязат от столицата за новогодишните празници. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, пред "Фокус във връзка с очаквания трафик в последния работен ден

По думите му, повечето коли вече са напуснали София преди коледните празници, сега не се очаква толкова засилен трафик.

„Традиционно, в София най-натоварено е направлението по автомагистрала „Тракия“, но днес най-вероятно ще се натовари и автомагистрала „Хемус“, на изхода на София по бул. „Ботевградско шосе“, обясни шефът на столичния КАТ.

Пътната обстановка е зимна. В София пътищата са чисти, обработени са със соли и химикали. Все пак обаче на места може да има заледени участъци в подстъпите от планината или по малки улички“, коментира комисар Тенев и посъветва хората да карат по-внимателно и бавно, тъй като е хлъзгаво.

„Имаме много екипи, няма да кажа бройката, но са достатъчно. На всички изходни артерии ще бъдат разположени такива и ще регулират движението. Надявам се безпроблемно да бъде излизането на софиянци от столицата. Към момента няма сериозни пътнотранспортни произшествия на територията на града“, допълни началникът на „Пътна полиция“ към СДВР.

По думите му се очаква трафикът да се натовари повече следобед след 15.00 часа. През вчерашния ден са регистрирани 49 леки инцидента и едно тежко.

Коментари

Задължително поле