64-годишен мъж застреля жена си и съселянин, след това се самоуби

Снимка: Архив

64-годишният Петър М. от сливенското село Трапоклово прострелял съпругата и свой познат, а след това сложил край на живота си, съобщиха източници на "Труд". Информацията бе потвърдена от полицията в Сливен.

Събитията се разиграли предиобяд на 12 май. Петър М. отишъл до пътния възел "Петолъчката", където съпругата му Радост работела в заведение за бързо хранене. Със законно притежаваната си ловна пушка я прострелял. След това се върнал в селото. И стрелял срещу 58-годишния Любен от селото. Накрая се прибрал в къщата си и сложил край на живота си. Двамата, срещу които е стрелял, са живи. Откарани са по спешност в областната болница в Сливен.

Самоубилият се човек бил шофьор на товарен камион към винпрома в Карнобат. На тази работа бил нает преди 3-4 години. От няколко години живеел и със сегашната си жена, след като първата му съпруга починала и той останал вдовец. Човекът имал син и се радвал на внуче.

Съселянинът, срещу когото стрелял, не му бил съсед. Но живеел недалеч от дома му. Според слуховете в селото, възможно било между двамата да е имало търкания, тъй като Любен отровил кон, собственост на Петър.

В Трапоклово са потресени от случилото се. Засега никой няма обяснение за стореното от стрелеца. Жители на селото изключват да е имало някаква любовна драма. Никой не вярва, че и историята с отровеното животно може да е причина Петър да насочи оръжие срещу Любен.

"Нямам коментар. Мога да кажа само, че в момента оперират двамата пострадали", лаконично заяви кметът Кирил Киров.

Коментари

Задължително поле