68-годишен помля съселянин от бой с чук по главата след 6-часов запой

Лекари спасиха пострадалия след 13-дневна борба за живота му

68-годишен добруджанец ще бъде съден за опит за убийство на свой съселянин, извършен по хулигански подбуди, съобщиха от Добричката окръжна прокуратура. Кървавото меле се разиграло на 17 януари в с. Дончево.

Сутринта обвиняемият Станчо Ст. поканил двама свои познати у дома да пият ракия. Почерпката приключила в 16 ч, когато алкохолът свършил. Малко преди това Станчо подел разговор с единия си гост - Владимир А., за предстоящ ремонт в дома си. Под въздействие на изпития алкохол двамата се скарали за цената. Станчо се вбесил и налетял на опонента си с юмруци. Владимир успял да стигне до портата на двора, но домакинът го настигнал и с нож му нанесъл порезни рани по главата.

Със сетни сили раненият успял да излезе на улицата, но нападателят го последвал и го заудрял по тялото и главата с чук. Минаващ по улицата техен съселянин опитал да спре побоя, но озверелият Станчо налетял да бие и него. Разпрата видяла пътуваща с кола жена, която подала сигнал на тел. 112. На мястото пристигнали полицаи и линейка. Спешните медици откарали потъналата в кръв жертва във варненската УМБАЛ "Св. Марина".

Само благодарение на квалифицираната медицинска помощ животът на Владимир бил спасен. Той претърпял операция на главата заради тежка лицева и черепно-мозъчна травма, предизвикана от ударите с чука. Лечението му в болницата продължило до 30 януари. Станчо бил арестуван, а съдът му наложил задържане под стража. В момента той е в затвора, където ще дочака началото на процеса, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле