7 световни знаменитости, които се занимават с магьосничество

Винаги е имало много мистици сред креативните и хората на изкуството. За щастие в наши дни те не са заплашени от огъня на инквизицията и могат открито да говорят за своите увлечения по окултното. Благодарение на това ние много добре знаем коя от съвременните звезди призовава духове, пътува в дълбините на подсъзнанието и общува с мъртвите. Ето седем известни личности, които не крият своята конкретна визия за отвъдното.

Граймс говори с духове

Канадската певица, съпруга на Илон Мъск и майка на детето му Граймс, не общува с дявола и не практикува вуду. Въпреки това тя не крие, че вярва в духове и казва на репортерите, че често прибягва до тяхната помощ. За да напише поредния си хит, звездата се затваря за два или три дни без храна и вода в студиото и по този начин достига до специално състояние на сближаване с отвъдните същества.

Граймс твърди, че духовете ни говорят чрез нейните песни, а тя служи само като посредник между световете. Дали е вярно или не, трудно ще преценим, но със сигурност знаем, че туитърът на изпълнителката е изпълнен с мистични образи и фотографии на кориците на книги за окултизма.

Проклятието на Лана Дел Рей

Певицата Лана Дел Рей вярва в силата на проклятията и наистина не харесва Доналд Тръмп. Така че, когато милиардерът става президент на САЩ през 2017 г., звездата го проклина. Тя съобщава това на своите последователи в Twitter, използвайки шифрована публикация, която показва лунните фази.

Някои от феновете на Лана успяват да разгадаят това съобщение и след това тя признава в интервю, че искала да нарани Тръмп с проклятие. Дел Рей признава, че вярва, че човек може да бъде повлиян от силата на мисълта и с помощта на вибрации. Не е известно дали Тръмп е усетил това магьосничество, но със сигурност неговото управление беше много трудно.

Окултният опит на Кристофър Лий

За актьора Кристофър Лий отдавна се говори, че участвал в някои окултни ритуали. Никой не успява да го хване в такъв момент, както и да провери информацията, че старецът притежава голяма библиотека от книги за магьосничество и мистика. Самият Кристофър категорично отрича участието си във всякакъв вид магия и дори веднъж предупреждава феновете си да не флиртуват със зли духове.

„Срещал съм хора, които са искали да се включат в тъмната магия. Предупреждавам ви: никога, никога, никога! Ще загубите не само здравия си разум, но и душата си.“

Като цяло актьорът говори за окултното доста професионално, което само може да ни убеди, че изобщо не е бил обикновен.

Любител на страшните проклятия - Уилям Бъроуз

Писателят Уилям Бъроуз не обичал много хората, но ако не харесвал особено някого, тогава не се поколебавал да му направи проклятие. Как го е правил, никой не знае, но в интервюта и в лични разговори класикът на американската литература обичал да споменава, че често се изкушавал да пожелава на някого зло.

Има информация, че Бъроуз проклина Труман Капоте, който има твърде дълъг език. Писателят изрича специално проклятие, така че колегата му вече да не може да напише нито ред. Вярвате или не, проклятието сработва и Капоте всъщност не създава нищо друго след това. Нещо повече, той започва да се утешава с алкохол и наркотици и само година по-късно умира.

Дейвид Бауи и Антихристът

Не е тайна, че рок звездата Дейвид Бауи е наркоман в продължение на години. Може би именно хероинът го довежда в лагера на черни магьосници и демонолози. Музикантът присъства на митинги на окултисти, самият той се опитва да призове демони и дори рисува пентаграми на челото си. Нещата стигат дотам, че Дейвид започва да подозира, че вещиците се опитват да откраднат спермата му, за да заченат тайно Антихриста.

Но после Бауи се укротява и решава да скъса с черната магия и да се отърве от целия негатив, който го заобикаля. Той унищожава всичките си мистични атрибути и дори наема експерт в областта на бялата магия, за да премахне проклятието от дома му и да изгони демоничните сили от тялото му.

Джими Пейдж и наследството на Алистър Кроули

Китаристът на култовата група Led Zeppelin е фен на окултиста Алистър Кроули от малък. За да се доближи до своя идол, той събира вкъщи библиотека с книги за черната магия и куп дрънкулки за магьосничество. Когато Джими разбира, че къщата на Кроули в Шотландия се продава, не жали средства и купува имота.

Пейдж особено обича да плаши гостите със старата легенда, че имението е построено на мястото на средновековна църква, в която всички енориаши  загинали при пожар. Трудно е да се каже дали възрастният рокер днес вярва във всички тези глупости, но съдейки по интервютата му, той не се е отказал от интереса си към магията.

Бьорк и исландските елфи

Бьорк, емблематичната певица от Исландия, израства в много странно семейство. Родителите й вярват в елфи, гноми и тролове и от ранна възраст въвеждат дъщеря си в комуникацията с тях. Веднъж Бьорк казва пред журналисти, че майка й я водела при елфите от раждането до 18-годишна възраст, така че със сигурност знае, че мистичните потайни същества не са измислица.

Певицата все още вярва в магията и има свой необичаен поглед към света. Според Бьорк, тя унищожава този свят всяка вечер и го пресъздава всяка сутрин. Тя смята, че е надарена с такъв дар от висшите сили поради факта, че Плутон заема водеща роля в нейния хороскоп.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл