7 храни срещу целулита

На 80% до 90% от жените може да им се образува целулит в някакъв момент от живота. Въпреки че има много медицински начини за неговото отсраняване, като лазерна терапия, хладно скулптуриране или операция, всички те са доста неприятни и скъпи. Най-лесният начин да се борите с този досаден проблем е да инвестирате в питателна и здравословна диета, която ще ви бъде от полза за цялото тяло.

 

1. Пъпеш

 

Защо работи: Пъпешът е около 91% вода и има диуретичен ефект.

Как действа: Сокът от пъпеш може да намали вълнообразната кожа по бедрата. 40 здрави жени на възраст от 31 до 50 приемат екстракт от пъпеш в продължение на 56 дни. Те губят значително количество целулит в тази област. Пъпешът не съдържа мазнини или холестерол и може да помогне за задоволяване на апетита вместо нещо сладко.

 

2. Тъмен шоколад

 

Защо работи: Тъмният шоколад съдържа антиоксиданти.

Как действа: Антиоксидантите активират разграждането на мазнината, която допринася за целулита. Той поддържа сърдечно-съдовата система и активира притока на кръв, помага за намаляване на вълничките.

 

3. Шафран

Защо работи: Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат за подобряване на кръвообращението и за запазване и растежа на мастните клетки.

Как действа: Шафранът раздвижва кръвта ви и може да направи тази "портокалова кора" кожа по-малко видима. Той също така увеличава мускулния тонус под кожата и елиминира релефната повърхност. В резултат на това получавате по-гладка кожа.

 

4. Боровинки

 

Защо работят: Боровинките са чудесен източник на антиоксидант, известен като антоцианин.

Как действа: Яденето на боровинки пречи на мазнините да се превърнат в холестерол. Те подобряват лимфния поток и премахват токсините, насърчаващи образуването на целули. Боровинките също така стимулират клетъчното обновяване и помагат за подобряването на външния вид на кожата.

 

5. Лют червен пипер

 

Защо работи: Лютият червен пипер активира механизмите за изгаряне на мазнини в организма.

Как действа: Лютният пипер елиминира токсините, които се натрупват в мастните клетки под кожата и причиняват целулит. Той може да помогне за възстановяване на здравата тъкан, което прави кожата да изглежда по-гладка. Лютят червен пипер съдържа също витамин В6, който помага за възстановяване и обогатяване на съединителната тъкан.

 

6. Чесън

Защо работи: Чесънът увеличава притока на кръв и кръвообращението.

Как действа: Чесънът е ефективно използван за лечение на затлъстяване, а също така допринася за лечението на кожата и целулита. Диетата, богата на чесън, може да помогне на организма да се почисти от токсините, които причиняват "портокаловата кора".

 

7. Киноа

Защо работи: Киноата помага за разграждането на мастните клетки, които са отговорни за образуването на целулита.

Как действа: Киноата подпомага изгарянето на излишната мастна тъкан в организма и може да намали натрупването на мастни клетки. Минералите в киноата стимулират образуването на колаген, укрепват кожата и подобряват еластичността на повърхността на кожата.

Коментари

Задължително поле