70 станаха жертвите на тайфуна "Хагибис"

Снимка: Архив

Седемдесет станаха жертвите на тайфуна "Хагибис", който се разрази над Япония в събота, сочат нови данни, съобщени днес от обществената телевизия Ен Ейч Кей и цитирани от Франс прес.

15 души са в неизвестност. 100 000 спасители издирват оцелели в наводнените зони и районите със смъртоносни свлачища, добавя АФП.

По-рано беше съобщено за смъртта на 53 души. 13 души все още са в неизвестност, повече от 200 души са ранени.

Преминаването на тайфуна беше придружено от обилни дъждове - на места падна количеството за 2 месеца само за два дни. Според телевизионната компания NHK, реки са унищожили защитните си диги в най-малко 50 района на страната. 161 реки в 16 префектури са предизвикали наводнения, включително и в жилищни райони. Префектурите Фукушима, Мияги, Канагава, Точиги, Сайтама, Нагано, Шизуока са пострадали най-сериозно от тайфуна.

138 000 домакинства в 13 префектури остават без вода. Според Министерството на икономиката, търговията и промишлеността без ток са 34 000 домакинства.

Изключително мощният тайфун "Хагибис" премина над Япония в събота, придружен от бурен вятър със скорост 200 км/ч и проливни дъждове. В префектура Чиба на фона на тайфуна премина и торнадо.

Коментари

Задължително поле