Диана Ковачева: ЧСИ събират пари от хора, останали без работа заради COVID-19

Варна губи над 900 млн. лв. при провал на летния сезон 25 000 работни места са в риск заради кризата с COVID-19

Пациентът с коронавирус от Казанлък е изписан

Мъж под карантина се разхожда из Кубрат, друг си пазарува по магазините

В Котел удължиха срока за плащане на данъците с отстъпка

Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет

76 души са загинали при тежките наводнения в Иран

Седемдесет и шест души са загинали от наводненията в Иран през последните седмици, съобщиха местните власти, отправяйки предупреждени, че опасност все още съществува за големя част от страната, предава AFP.

„Със смъртта на петима души в провинция Хузестан от наводнението и друг човек в провинция Илам, смъртните случаи вече са достигнали 76“, от 19 март насам, се казва в информацията.

Двете югозападни провинции са последните, които бяха засегнати от наводненията, които първо удариха североизточната част на обикновено сухата страна, принуждавайки стотици хиляди да се евакуират от градове и села. Местните власти отново издадоха предупреждения за наводнения в източната част на Иран заради проливните дъждове, които започнаха в събота и се очаква да продължат.

Наводненията причиниха огромни щети на домовете, пътищата, инфраструктурата и селското стопанство. „Повече от 14 хиляди км пътища са повредени“, заяви пред парламента министърът на транспорта Мохамад Еслами, според официалната агенция IRNA. По думите му, 725 моста са напълно унищожени.

Ръководителят на иранската метеорологична служба каза на същата парламентарна сесия, че наводненията не означават непременно, че десетилетна суша е приключила. „Последните наводнения се дължат на изменението на климата и глобалното затопляне“, каза Сахар Тайбахш.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.