Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

8 години затвор за отвличане, кражба на кола и въоръжен грабеж

30-годишен наркоман ще лежи 8 г. в затвора за отвличане на жена, кражба на кола и грабеж, извършени чрез заплаха с оръжие. Присъдата постанови Варненският окръжен съд, пред който Антон Александров се призна за виновен. Това трябваше да доведе до редукция на първоначалното му наказание от 7 г. на 4 г. и 8 месеца.

Заради тежестта на престъпленията и риска от рецидив обаче магистратите не намалиха присъдата, а дори я увеличиха с 1 г., след като групираха три предходни условни наказания, в чийто изпитателен срок Антон престъпил отново закона. На 22 май миналата година посред бял ден той нахълтал в колата на жена, насочил пистолет към главата й и й наредил да кара извън града. В местност край родния му кв. Аспарухово я накарал да спре и да слезе, след което отпрашил с чуждото возило към дома си.

Там преправил с черен изолирбанд цифра от номера на колата. Пробвал неуспешно да пласира айфона на жената в заложна къща, а след това отишъл в кв. Владиславово, за да си купи хероин. Карал бясно и катастрофирал леко, като ударил и паркиран автомобил. Въпреки това успял да стигне до дома на приятелката си. Взел я и потеглил обратно към дома си в “Аспарухово”. Ограбената му жертва обаче през това време успяла да стигне до магистралата, спряла такси и чрез шофьора подала сигнал, че мъж е задигнал колата й.

Затова на Аспаруховия мост полицията направила КПП. Антон не спрял за проверка и патрулки го подгонили. При преследването той на няколко пъти ги застрашил, но накрая спрял и хукнал да бяга заедно с гаджето си. Униформените бързо ги задържали. При обиска у Антон били намерени кобур за пистолет, 10 газови патрона, личните документи и други вещи на отвлечената и ограбена варненка. Експертизи установили, че щетите по колата й са за близо 3000 лв., а стойността на ограбеното е над 1500 лв. Затова рецидивистът трябва да плати на потърпевшата 4244 лв. за претърпените имуществени вреди и 10 000 лв. кръвнина, постави съдът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете